Ciasto z kisielowo - żurawinową pianką

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 7 - 8 jajek (forma: 25/35 cm.)

    Pianka kisielowo - żurawinowa:
    2 kisiele żurawinowe
    2 galaretki żurawinowe
    500 ml śmietany kremówki

    Dodatkowo:
    1 dowolna galaretka
    dowolne owoce (użyłam śliwek z kompotu)

Ciasto z kisielowo - żurawinową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt po wystudzeniu przekroić na pół. W jednej połówce wyciąć kieliszkiem kółka.
  • 2. PIANKA KISIELOWO - ŻURAWINOWA:
    Kisiel ugotować według przepisu na opakowaniu. Wsypać galaretki, wymieszać (najlepiej mikserem) do rozpuszczenia, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, ciągle miksując dodawać po łyżce kisiel. Tężejącą masę wylać na biszkopt. Przykryć biszkoptem z dziurami, odstawić do stężenia. W otwory poukładać owoce i zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy