Ciasto jogurtowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt;
Z białek ubic pianę i usztywnić cukrem. Dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem. Blaszke o wym 25/30 wyłożyć papierem i przelać ciasto. Piec 30 min temp 180*C. Gdy biszkopt się upiecze i wystygnie przekroić go na dwie części .
Masa jogurtowa;
Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody razem z żelatyną. Gdy galaretki zaczną tężeć dodać do jogurtów i w\dobrze połączyć za pomocą miksera.
Masa jabłkowa;
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu odstawić to wystygnięcia. Jabłką pokroić w kostkę( w razie potrzeby,gdy jabłka będą ciemniećpolać je cytryną lub posypać kwaskiem cytynowym).
Polewa;
Do małego garczka wlać wodę i włożyć margarynę-rozpuścić. Dodać cukier i kakaao-zagotować ciągle mieszając.
Przełożenie;
Pierwsza część biszkoptu-masa jogurtowa-jabłka-tężejąca galaretka-biszkopt-polewa-wiórki kokosowe.
Smacznego.
Porady
Zamiast jabłek można dać pokrojone brzoskwinie z puszki.
Komentarze