Ciasto jogurtowo-kokosowe

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Połączenie jogurtu z kokosem sprawia że ciasto jest niezwykle smaczne.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto kruszonkowe
    -20 dag masła
    -5 żółtek
    -pół szkl. cukru
    -3 szkl. mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -szczypta soli

    Masa jogurtowa:
    -1l gęstego jogurtu brzoskwiniowego
    -pół szkl. cukru
    -budyń śmietankowy
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -5 białek
    -20 dag wiórków kokosowych
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jogurtowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier,masło i razem wymieszać. Na koniec dodać żółtka i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części: jedną rozwałkować i ułożyć na spodzie blaszki, drugą zamrozić.
  • 2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Jogurt wlać do wysokiej miski,dodać cukier, budyń wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie wymieszać. Do przygotowanej masy stopniowo dodawać białka, delikatnie mieszając.
  • 3. Na ciasto w blaszce wylać masę jogurtową. Włożyć do piekarnika na 10 minut. Po czym zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec jeszcze 40 min. w temp. 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować