Ciasto francuskie z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Zapewniam, że zniknie z talerza w mgnieniu oka.

Składniki:

  • Składniki
    * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * 1 jajko
    * 60 g dżemu brzoskwiniowego
    * puszka brzoskwiń
    * 200 g kremówki
    * 1 opakowanie cukru waniliowego
    * kilka kostek czekolady

Ciasto francuskie z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie z brzoskwiniami 1. Wykonanie
    Ciasto rozwałkować, z jednej połówki wykroić koło, a drugą pociąć za pomocą radełka na trójkąty. Ciasto posmarować jajkiem i po nakłuwać widelcem. Placek i trójkąty piec ok 20 minut w temp. 200 stopni. Brzoskwinie odsączyć i pociąć w ćwiartki. Cały placek posmarować dżemem i ułożyć na nim kawałki owoców. Schłodzoną kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno, po czym wyciskać na owoce. Nałożyć trójkąty i ozdobić je roztopioną czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy