Ananasowiec z wiśniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

W połączeniu z gałką ulubionych waniliowych lodów stworzy deser, którego nie powstydziłaby się dobra cukiernia … i deser, który zachwyci nawet te najbardziej wybredne podniebienia.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 24 cm )

    * biszkopty – 150 g

    * ananasy w puszce – ok. 400 g / 1 op

    * sok ananasowy – 3 łyżki

    * wiśnie w słoiku – ok. 100 g

    * jajko – 4 szt

    * cukier – 4 łyżki

    * mąka – 5 łyżek

    * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

Ananasowiec z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy spód odrobiną masła i wykładamy pokruszonymi biszkoptami.

    Przykrywamy odsączonymi , pokrojonymi na kawałki ananasami, a następnie pomiędzy ananasy układamy wiśnie.

    Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlewamy sok ananasowy i wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Ciastem zalewamy owoce, wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 30 minut.

    Studzimy, zajadamy!

    Pycha!

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Komentarze

Podobne przepisy