ciastka francuskie z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łatwe i szybkie. Smakują wybornie ;)

  • 40 min

Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    masa:
    2 budynie waniliowe
    4 łyżki cukru
    1l mleka
    cukier wanilinowy
    mus:
    450g malin
    cukier
    owoce oraz czekolada do dekoracji

Ciastka francuskie z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka francuskie z musem po upieczeniu 1. ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów . Maliny zmiksować z cukrem (można też użyć malin które zostały po przecedzeniu z domowych soków malinowych).
    Każdy środek kwadracika wypełnić malinami. Włożyć do piekarnika na 20-25 min , aż ciasto urośnie i nabierze złocistego koloru. Przygotować budyń według przepisu , dodać cukry. Na wystudzone ciasto nałożyć po dużej łyżce budyniu. Udekorować owocami oraz płynną czekoladą (ja użyłam winogron i czekolady mlecznej Wedla) .

Porady

ciastka są równie pyszne na drugi dzień ;)

Komentarze

Podobne przepisy