Ciasteczka bardzo czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie w przygotowaniu ciasteczka, po upieczeniu są bardzo mięciutkie.

  • 60 min

Składniki:

  • - 30 dag mąki
    - 25 dag margaryny
    - 14 dag brązowego cukru
    - 5 dag kakao
    - 2 łyżeczki cukru waniliowego
    - 1/2 łyżeczki sody
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1/2 łyżeczki cynamonu

Ciasteczka bardzo czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowane ciasto 1. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. W misce mieszamy mąkę z kakao, proszkiem, cynamonem, sodą.
    Stopniowo dodajemy do margaryny chwilę mieszamy mikserem - następnie przekładamy na stolnicę i zarabiamy.
  • Przygotowane ciasta 2. Ciasto rozwałkowujemy dość grubo wycinamy kółeczka, kładziemy na posmarowanej blaszce pieczemy 10 minut w temperaturze 180.
    Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy