Chłodnik rózowy z zielonym czosnkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekki zdrowy zimny chłodniczek na ciepłe dni.

  • 15 min

Składniki:

  • * 3 łyżki barszcz czerwony,
    * 1 litr kefir,
    * 1 szt jogurt naturalny,
    * 2 szt ogórek zielony,
    * 1 pęczek rzodkiewki,
    * zielony czosnek,
    * pieprz,
    * koperek,
    * pietruszka zielona

Chłodnik rózowy z zielonym czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce mieszamy z sobą kefir i jogurt naturalny .3 łyżki barszczu w proszku rozpuszczamy w 1/2 goracej wody mieszamy do rozpuszczenia chłodzimy. Zimny barszcz dodajemy do kefiru i jogurtu mieszamy.
  • 2. Koperek ,natkę i zielony czosnek siekamy dodajemy do miski. Ogórka i rzodkiewki ścieramy na tarce duże oczka i dodajemy do chłodnika.
  • 3. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku . Podajemy z jajkiem na twardo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy