Rózowy sos tzatziki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jest to zmodyfikowana wersja tradycyjnego sosu tzatziki, który wszyscy dobrze znamy.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 burak
    1 świezy ogórek
    2 ząbki czosnku
    1 jogurt naturalny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Tzatziki Dip

Rózowy sos tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Po tym czasie studzimy buraka i obieramy ze skory. Jogurt naturalny przelewamy do miseczki. Buraczka trzemy na tarce o malych oczkach a ogorka na duzych. Czosnek przeciskamy przez praske. Wszystko dodajemy do jogurtu i mieszamy. Przyprawiamy sola i pieprzem. Calosc chlodzimy w lodowce minimum godzine przez podaniem tak aby wszystkie smaki sie polaczyly. Jest to idealny dip do miesa z grilla czy tez do salatek. Smacznego !

Porady

Idealnie współgra z grillowanym mięsem ! Burak dodaje daniu słodkości i charakteru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować