Chinka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy w spiżarni panują pustki, gotuję tą zupę, na nią zawsze znajdą się składniki

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    4 duże ziemniaki
    2 zupki chińskie o smaku złocistego kurczaka
    zielona pietruszka
    sól, pieprz

Chinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie. Najpierw marchewkę i pietruszkę przez kilka minut, a później dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Po wyłączeniu palnika dodajemy zupki razem z dołączonymi przyprawami i zieloną pietruszkę, na kilka minut przykrywamy garnek pokrywką. doprawiamy do smaku. Można podawać z kleksem śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy