Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem i porem

4.95 (175 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i szybka do zrobienia sałatka. Świetnie sprawdzi się na imprezach jak również na co dzień np. na kolację.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 zupki chińskie z makaronem (łagodne)
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    1/2 czerwonej papryki
    por
    duży pojedynczy filet z kurczaka
    sól, pieprz
    mały słoiczek majonezu
Wystaw ocenę:

4.95 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupy Sałatki

Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, osuszyć i pokroić w mała kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć na oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym i ostudzić.
    Makaron rozdrobnić, dodać przyprawy z zupki i zalać taką ilością gorącej wody aby tylko go przykryła. Wymieszać i ostudzić. W razie potrzeby odcedzić z nadmiaru płynu.
    Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Pora (jasną część) pokroić w cienkie półplasterki, paprykę w kosteczkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez i wymieszać. Odstawić do lodówki na 2 godziny aby smaki się przegryzły. Moja sałatka nie wymagała już doprawiania ale jeśli chcecie można ją doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować