Camembert z krewetkami

0 (0 ocen)

Pyszne lecz zaskakujące połączenie smażonego camemberta i czosnkowo-cytrynowych krewetek.

Składniki:

  • 2 serki camembert
    250 g krewetek koktajlowych

    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    skórka otarta z 1/2 cytryny

    Panierka
    2 jajka
    2 łyżki tempury
    1 łyzka bułki tartej

    Olej do smażenia

Camembert z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę tartą wymieszaj z tempurą. Jajka rozbełtaj
  • 2. Serki obtocz w jajku a następnie w panierce. Czynność powtórz.
    Smaż na oleju na złoty kolor z oby dwóch stron
  • 3. Masło rozpuść, dodaj sok z cytryny, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i skórkę cytrynową wymieszaj. Dodaj krewetki, smaż ok 9 min
  • 4. Na talerz ułóż usmażony ser, ułóż na nim krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy