Buraczki z papryką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Planuję studia w Szkole Hotelarstwa i Gastronomii. Mieszkam na wsi. Uprawiamy z mamą ogródek, a warzywa przerabiamy na przetwory.

Składniki:

  • ● 6 kg buraków
    ● 6 czerwonych papryk
    ● 6 cebul
    ● 1/2 kg cukru
    ● 1 szkl. octu
    ● 4 łyżki soli

Buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki gotujemy, ścieramy
    na tarce o dużych oczkach,
    dodajemy pokrojone w paski
    cebule i pokrojone w kostkę
    papryki.
  • 2. Ocet z cukrem i solą zagotowujemy,
    studzimy, mieszamy
    z warzywami. Wkładamy
    do słoików i pasteryzujemy 25
    minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy