Marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki, posypać cynamonem, mąką ziemniaczaną i wymieszać z jabłkami
2.miękka palma, cukier utrzeć mikserem, dodać jajka i utrzeć na puszysto...........wsypać mąkę z proszkiem, sodą i zmiksować 1 minutę dodać starta na drobnych oczkach marchewkę
3.wsypać budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę
4.do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem
5.tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut
6.zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi
Komentarze