Ciasto marchewkowo-jabłkowe

4.51 (164 ocen)

Zamiast orzechów i rodzynek,do ciasta dodałam jabłka

Składniki:

  • jajka -4 szt
    marchewka -3 szt
    jabłka -3 szt
    oliwa -1 szkl
    mąka -2 szkl
    cukier -1 szkl
    proszek do pieczenia -1,5 łyżeczki
    soda -1 łyżeczka
    cynamon
    bułka tarta
    tłuszcz
    cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marchewkowo-jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i marchewkę obrać,opłukać,zetrzeć na tarce.
  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe 2. Do miski wlać oliwę,wsypać cukier kryształ,dobrze utrzeć.
  • 3. Następnie stopniowo dodawać po całym jajku,ciągle ucierając.
  • 4. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,sodą i cynamonem,dodać do jajek,wymieszać.
  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe 5. Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki,dobrze zmiksować.
  • 6. Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką.
  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe 7. Ciasto wylać na blachę,wstawić do piekarnika,piec 40 minut w 180 stop.
  • Ciasto marchewkowo-jabłkowe 8. Upieczone i ostudzone ciasto,posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować