Brzoskwiniowo-serowe rożki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, chrupiące, idealne do popołudniowej kawy...

  • 20 min

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego
    puszka brzoskwiń
    jajko
    serek waniliowy

Brzoskwiniowo-serowe rożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na 15 kwadratów.
    Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę.
  • z farszem... 2. Na każdy kwadrat nakładamy łyżkę serka waniliowego i dwa kawałki brzoskwini. Brzegi smarujemy białkiem. Składamy i sklejamy by powstały rożki. Każdy smarujemy żółtkiem i posypujemy odrobiną cukru.
    Wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i pieczemy na rumiano, ok. 20min.

Porady

Zamiast waniliowego serka możemy użyć innego, np. naturalnego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy