Brokuły w panierce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdjęcie już wkrótce !!!

  • 40 min

Składniki:

  • brokuły
    ciasto naleśnikowe
    ketchup
    majonez
    bułka tarta

Brokuły w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrywamy brokuły na mniejsze kawałki, myjemy następnie gotujemy je do momentu aż będą miękkie ale bez przesady ! Następnie odstawiamy całość do ostygnięcia na jakieś 10 minut. W tym czasie warto przygotować sobie standardowe ciasto naleśnikowe. W miseczce przygotowujemy sobie jajko z przyprawami solą pieprzem, a w kolejnej bułkę tartą. Kawałki brokuł maczamy w jajku, następnie bułce tartej a na samym końcu w cieście naleśnikowym i smażymy aż się zarumienią. Warto podawać z sosem, przygotowanym z majonezu i ketchupu !!!

Porady

Im bardziej gęste ciasto naleśnikowe tym lepiej !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy