Biszkopt z masą i truskawkami.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Ciasto rozpływajace sie w ustach.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - budyń śmietankowy lub waniliowy z cukrem: 2 sztuki
    - masło w kostce: 1 sztuka
    - galaretka turkusowa: 2 sztuki
    - truskawki: 50 dekagramów

Biszkopt z masą i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z masą budyniową z truskawkami. 1. Biszkopt:
    Ubić jajka z 1 szkl,cukru na kogiel-mogiel,dodać mąkę oraz proszek do pieczenia ewentualnie kilki kropli aromatu do ciasta - dokładnie wymieszac i upiec biszkopt.
    Masa budyniowa:
    2 budynie z cukrem ugotować w połowie porcji podanej na opakowaniu.Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżeczce budyniu do otrzymania puszystej masy.
    Galaretki rozpuścić wg,przepisu i odstawic do stężenia.
    Truskawki umyc i osaczyc na sitku.
    Biszkopt po ostudzeniu przekroic na pół,posmarowac masą na nią drugą częśc biszkoptu.Wierzch posmarowac pozostała masą ,ułozyc truskawi i zalać ciasto tężejącą galeretką.
    Ciasto wstawic do lodówki żeby galaretka zastygła.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy