Biszkopt z masą truskawkową i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka przełoż do misy dodając sode i cukier. Ubijaj na sztywną pianę. Gdy już ubijesz dodaj resztę składników przesianych przez sitko. Delikatnie wymieszaj łyżką. Przełóż masę biszkoptową do blaszki 25x37. Piec 25min w 180C.Po upieczeniu przetnij biszkopt na pół i nasącz sokiem z truskawek.
2.Masa:
Maślanke przelewamy do wysokiego naczynia. Galaretkę rozpuszczamy w niecałej szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą wlewamy do maślanki-zmiksować i wylać na ciasto. Na masę dajemy drugą część biszkoptu.
3.Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy na ciasto. Dekorujemy i schładzamy w lodówce.
Komentarze