Biszkopt z masą truskawkową i galaretką

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 5 min

Wyśmienity letni wypiek, poprostu fantastyczny.

  • 2 godz. 5 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    7jaj
    7łyżek mąki pszennej
    1szkl. cukru
    2łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta sody do białek
    1budyń czekoladowy

    Masa truskawkowa:
    1maślanka truskawkowa
    1 galaretka truskawkowa

    Poncz:
    1szkl. soku z truskawek

    Dodatkowo:
    2galaretki cytrynowe
    jagody
    wiśnie
    nektarynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Biszkopt z masą truskawkową i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Jajka przełoż do misy dodając sode i cukier. Ubijaj na sztywną pianę. Gdy już ubijesz dodaj resztę składników przesianych przez sitko. Delikatnie wymieszaj łyżką. Przełóż masę biszkoptową do blaszki 25x37. Piec 25min w 180C.Po upieczeniu przetnij biszkopt na pół i nasącz sokiem z truskawek.
  • 2. Masa:
    Maślanke przelewamy do wysokiego naczynia. Galaretkę rozpuszczamy w niecałej szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą wlewamy do maślanki-zmiksować i wylać na ciasto. Na masę dajemy drugą część biszkoptu.
  • 3. Galaretki rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Zostawiamy do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy na ciasto. Dekorujemy i schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Okazje Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować