Biszkopt z masą i truskawkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Ubić jajka z 1 szkl,cukru na kogiel-mogiel,dodać mąkę oraz proszek do pieczenia ewentualnie kilki kropli aromatu do ciasta - dokładnie wymieszac i upiec biszkopt.
Masa budyniowa:
2 budynie z cukrem ugotować w połowie porcji podanej na opakowaniu.Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżeczce budyniu do otrzymania puszystej masy.
Galaretki rozpuścić wg,przepisu i odstawic do stężenia.
Truskawki umyc i osaczyc na sitku.
Biszkopt po ostudzeniu przekroic na pół,posmarowac masą na nią drugą częśc biszkoptu.Wierzch posmarowac pozostała masą ,ułozyc truskawi i zalać ciasto tężejącą galeretką.
Ciasto wstawic do lodówki żeby galaretka zastygła.
Smacznego!
Komentarze