• Biszkopt z masą i truskawkami.

    Dodane przez: ben-ka

  • Ciasto rozpływajace sie w ustach.

  • Składniki

    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - budyń śmietankowy lub waniliowy z cukrem: 2 sztuki
    - masło w kostce: 1 sztuka
    - galaretka turkusowa: 2 sztuki
    - truskawki: 50 dekagramów

  • Sposób przygotowania

    1.
    Biszkopt z masą budyniową z truskawkami. - krok 1

    Biszkopt: Ubić jajka z 1 szkl,cukru na kogiel-mogiel,dodać mąkę oraz proszek do pieczenia ewentualnie kilki kropli aromatu do ciasta - dokładnie wymieszac i upiec biszkopt. Masa budyniowa: 2 budynie z cukrem ugotować w połowie porcji podanej na opakowaniu.Masło utrzeć i dodawać po 1 łyżeczce budyniu do otrzymania puszystej masy. Galaretki rozpuścić wg,przepisu i odstawic do stężenia. Truskawki umyc i osaczyc na sitku. Biszkopt po ostudzeniu przekroic na pół,posmarowac masą na nią drugą częśc biszkoptu.Wierzch posmarowac pozostała masą ,ułozyc truskawi i zalać ciasto tężejącą galeretką. Ciasto wstawic do lodówki żeby galaretka zastygła. Smacznego!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Jajka, truskawki, budyń, mąka, cukier, truskawka, konkurs_truskawka
  • 0 komentarzy

Dodane przez: ben-ka

ben-ka 34

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2011-05-14T20:39:35+02:00

39 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »