Biszkopt truskawkowy z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozbijamy jajka i oddzielamy białka od żółltek.Miksujemy białka na sztywną pianę i powoli wsypujemy cukier i cukier waniliowy.Nie przerywamy miksowania.Wlewamy rozmieszane żółtka i wsypujemy przesiane oba rodzaje mąki wraz z proszkiem do pieczenia.Mieszamy i wlewamy olej.Tortownicę wykładamy papierem.Wlewamy ciasto'.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 25 min.
Upieczone ciasto kroimy nożem na 3 blaty. Na pierwszy blat ciasta dajemy gotowy krem malinowy z torebki ubity ze śmietaną.Dociskamy drugim blatem.Truskawki ucieramy blenderem,wsypujemy cukier.Rozrabiamy 2 galaretki w niewielkiej ilości wody i dokładnie mieszamy.połowę gorącego musu wykładamy na biszkopt,przykrywamy blatem i dociskamy.Na niego wykładamy drugą połowę masy.
Komentarze