BISZKOPT Z GALARETKĄ

4.5 (162 ocen)

Pyszne ,szybkie do zrobienia ciacho:)

Składniki:

  • BISZKOPT:
    6 jajek
    1 szkl.cukru
    1 op.cukru waniliowego
    1/2 szkl.mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    MASA:

    1000 g śmietany 30%
    4 łyżki cukru
    3 op.galaretek różnokolorowych--u mnie tylko czerwony kolor
    4 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem,dodać żółtka-wymieszać.Dodać resztę składników,wymieszać.Blaszkę o wymiarach 25-35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Upiec biszkopt.

    MASA:
    Żelatyne rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody.Galaretki rozpuścićw 1 i 1/2 szkl.wody,każdą osobno.Odstawić do stężenia,pokroić w kostkę.Śmietanę ubić z cukrem,dodać żelatynę i pokrojona galaretkę-wymieszać.Biszkopt przekroić na pół.Jedna połowę umieścić w blaszce,wylać na nią masę i przykryć drugą połówką.Wstawić do lodówki,posypać cukrem pudrem.

Porady

Do masy można dodać również owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować