Biszkopt domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Urozmaicenie każdego domowego ciasta.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    6 łyżek mąki
    pół szklanki cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier. Miksujemy do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając.Mąkę z proszkiem przesiewamy. Dodajemy powoli do ubitej masy i mieszamy delikatnie , w tym samym kierunku suchą, drewniana łyżką. Pieczemy ok 20 min

Porady

Najlepiej aby jajka były wyciągnięte prosto z lodówki co gwarantuje szybsze ubicie piany. Aby mieć pewność, że białka sie ubija należy dodać szczyptę soli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy