Bigosik z świeżej kapusty z udkiem

0 (0 ocen)

Bardzo smaczny obiad o pięknym aromacie świeżych ziół

Składniki:

  • - 1 główka kapusty
    - 2 duże udka
    - 1 czerwona papryka
    - szczypior z 3 cebul
    - pęczek koperku
    - pęczek pietruszki
    - 2 listki seler
    - 2 listki lubczyku
    - 2 kostki rosołowe drobiowa
    - pieprz ziołowy
    - 1 łyżeczka słodkiej papryki
    - liść laurowy
    - ziele angielskie 4 kulki
    - szczypta kuminu
    - 1 łyżeczka płaska mąki
    - 3 łyżki oleju

Bigosik z świeżej kapusty z udkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Kapustę pokroić dać do garnka wlać troszkę na dnie wody nie dużo Przekroić udka na połówki włożyć udka pomiędzy kapustę gotować
    - Dodać przyprawy kostki rosołowe w kruszyć gotować do odparowania wody i miękkiego mięsa
  • 2. - Pokroić szczypior, paprykę w kostkę Na patelni dać 3 łyżki oleju wrzucić cebulę i paprykę dusić aż odparuje woda Dodać do kapusty
  • 3. - Posiekać koper, pietruszkę, lubczyk i liście seleru Wymieszać z kapustą
    Na koniec kapustę posypać cienką warstwą mąki zaraz zamieszać

Komentarze

Podobne przepisy