Idą święta , śnieg biały ,niech na stole też zagości biała słodkość.
30 min
Składniki:
11 trójkątnych bez
20 ml śmietany 30%
1 łyżka cukru pudru
1 łyżeczka cukru waniliowego
5 łyżeczek soku z cytryny
1/2 łyżeczki żelatyny
2 łyżki dżemu z czerwonej i czarnej porzeczki
3 łyżki galaretki jagodowej
Na wierzch : 10 ml bitej śmietany z sosem
1.Galaretkę ugotować ostudzić, 3 łyżki dodać do dżemu.
Śmietanę ubić dodając cukry i żelatynę rozpuszczoną w łyżeczce gorącej wody i dolaną da soku z cytryny.
Na leżące bezowe trójkąty nakładamy bitą śmietanę dajemy kleks sosu dżemowego.
Trójkąty ustawiamy pionowo i lekko dociskamy.
Można przyozdobić bitą śmietaną z sosem dżemowym.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Porady
Sosu dżemowego będzie za dużo ale można go przechowywać w lodówce , lub użyć do Jagodowych pucharków przepis podałam wcześniej.
Komentarze