BEZOWA CHATKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idą święta , śnieg biały ,niech na stole też zagości biała słodkość.

  • 30 min

Składniki:

  • 11 trójkątnych bez
    20 ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    5 łyżeczek soku z cytryny
    1/2 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki dżemu z czerwonej i czarnej porzeczki
    3 łyżki galaretki jagodowej
    Na wierzch : 10 ml bitej śmietany z sosem

Bezowa chatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ojowfv 1. Galaretkę ugotować ostudzić, 3 łyżki dodać do dżemu.
    Śmietanę ubić dodając cukry i żelatynę rozpuszczoną w łyżeczce gorącej wody i dolaną da soku z cytryny.
    Na leżące bezowe trójkąty nakładamy bitą śmietanę dajemy kleks sosu dżemowego.
    Trójkąty ustawiamy pionowo i lekko dociskamy.
    Można przyozdobić bitą śmietaną z sosem dżemowym.
    Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

Porady

Sosu dżemowego będzie za dużo ale można go przechowywać w lodówce , lub użyć do Jagodowych pucharków przepis podałam wcześniej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy