Batoniki są przepyszną alternatywą dla kalorycznych batonów. Zawierają masą cennych i bardzo zdrowych nasion i owoców.
30 min
Składniki:
0,5 kg płatków owsianych gór.50 g siemienia lnian.50 g sezamu100 g jagód goji50 g morwy susz.50 g pestek słonecznika50 g pestek dyni50 g orzechów lasko.100 g migdałów3 białka jaja1 całe jajo8 łyżek syropu z agawy 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokos.
Batoniki muesli z jagodami goji, siemieniem lnianym i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wsyp do miski i wymieszaj.Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia, wysyp mieszankę i mocno ugnieć.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25-20 minut.Batoniki krój po dokładnym wystudzeniu.
Porady
Przed podaniem najlepiej schłodzić na noc w lodówce.
Komentarze