Barszcz

0 (0 ocen)

w sam raz na chłodne dni

Składniki:

  • 3-4 średniej wielkości buraki
    3 kostki bulionowe warzywne
    3 ząbki czosnku
    1-1,5 łyżki octu
    2 kwiatostany kopru
    5 szt. ziela angielskiego
    2-3 liście laurowe
    majeranek
    cukier do smaku
    1-2 suszone grzybki
    ok. 1,5-2 litry wody

Barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz-szykowanie składników 1. Uszykować buraki, oraz pozostałe składniki do barszczu. Zagotować wodę z przyprawami, kostkami bulionowymi, gotować ok. 5 minut.
  • Barszcz w garnku 2. Wyłączyć i dodać buraki, odstawić do nasycenia smakiem i barwą, ew. doprawić do smaku. Podawać z paluszkami z ciasta francuskiego posypanych kminkiem.

Porady

można wlać wodę od ogorków w occie, ok. 0,5 szklanki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy