" Bakaliowe racuszki "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie bakaliowe racuszki w sam raz na przedświąteczną przegryzkę

  • 30 min

Składniki:

  • - mąka ( u mnie Lubella Pełnoziarnista ) - 0,5 szkl
    - jajko - 1 szt
    - mleko - 0, 5 szklanki
    - soda - 1 łyżeczka
    - mak - 3 łyżki
    - kandyzowana skórka pomarańczowa - 1 łyżka
    - pokrojone migdały - 1 łyżka
    - pokrojone suszone morele - 5 szt
    - cukier puder - 1 łyżka

    Dodatkowo:
    - miód - 1 łyżka

" bakaliowe racuszki " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mąkę mieszamy z makiem, jajkiem, mlekiem, sodą i cukrem pudrem.

    Dodajemy morele , migdały i skórkę.

    Dokładnie mieszamy.


    Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni.
    ( pilnujemy , gdyż lubią się przypalac! ).

    Polewamy miodem!

    Zajadamy gorące!

Komentarze

Podobne przepisy