BAGIETKA Z MOZZARELLĄ I POMIDORKAMI

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekkie włoskie śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pszenna bagietka
    3 łyżki majonezu
    1 opakowanie sera mozzarella 125 g
    4 podłużne pomidory
    3 garści roszponki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz

Bagietka z mozzarellą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekroić na pół, a następnie wzdłuż. Każdą część posmarować majonezem.



  • 2. Pomidory i roszponkę umyć. Osuszyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, a następnie każdy plasterek przeciąć na pół.
  • 3. Na bagietce ułożyć roszponkę, a następnie na przemian mozzarellę i pomidorki.
  • 4. Całość posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polać po wierzchu oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy