Babka pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszna i szybka babeczka o smaku pomarańczy

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 6 jajek
    6 łyżek mąki
    6 łyżek mąki ziemniaczanej
    margaryna
    1 szklanka cukru pudru
    2 łyżeczki proszku
    sok z jeden pomarańczy
    skórka pomarańczowa

Babka pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • środek 1. Margarynę ucieramy z cukrem dodajemy żółtka . Białka ubijamy dodajemy do masy na przemian z mąkami . Na końcu dodajemy proszek i sok z pomarańczy oraz skórkę mieszamy. Przelewamy do wysmarowanej formy z kominem i pieczemy 60 minut w 180 stopniach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy