Babka marcepanowa

0 (0 ocen)

smaczna, delikatna z nutą marcepanu - pychotka

Składniki:

  • 200 g marcepanu
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    1 mały jogurt naturalny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    cukier puder do posypania

Babka marcepanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marcepan pokroić na małą kostkę. Razem z pozostałymi składnikami przełożyć do miski. Wszytko dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Piec 1 godzinę w 180 st C. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy