Babka kakaowa z bananem i kokosem

5 (1 ocen)

  • 30 min

Wyjątkowy smak.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag mąki
    10 dag masła (margaryny)
    19 dag cukru
    3 jaja
    1/2 szklanki mleka
    1 spora łyżeczka proszku do pieczenia
    6 g kakao
    10 g kokosu
    budyń bananowy ( 60 g z cukrem)

Babka kakaowa z bananem i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę o temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem.
    Stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko.
    Wszystko dokładnie ucieramy.
    Około 1/3 masy odkładamy i dodajemy do niej kakao i kokos.
    Do reszty masy wsypujemy budyń bananowy.
    Do przygotowanej blaszki nakładamy najpierw masę ciemną potem jasną.
    Pieczemy w 160-180 C przez ok. 40 minut.

Komentarze

Podobne przepisy