Babeczkowe kopczyki z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce łączymy suche składniki. W drugiej łączymy składniki mokre. Do składników suchych dodajemy mokre. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Mase wlewamy do foremek na muffinki . Pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 30 min. do tzw. suchego patyczka.
Wierzch babeczek ścinamy i wydrążamy ciasto ze środka, które rozkruszamy.
2.Jogurt miksujemy z fixem, cukrem, cukrem waniliowym i bitą śmietaną .
Czereśnie drylujemy i połówki układamy na spodzie babeczek. Następnie dajemy masę jogurtowa układając lekki kopczyk i na wierzch posypać skruszone ciasto. Ozdobić owocami przed podaniem.
Porady
Do środka babeczek można dodać także inne owoce np. borówki czy maliny.
Komentarze