Babeczki ze śmietaną i kwiatkami

0 (0 ocen)

Pyszne babeczki na każdą okazję

Składniki:

  • CIASTO
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    mąka pszenna - 0,5 szkl
    mąka ziemniaczana -2 łyżki
    jajka -4 szt
    cukru - 0,5 szkl
    2 łyzki wody
    KREM
    200 g śmietany kremówki, 36%
    cukier puder -2 łyżki
    DODATKOWO
    srebrne perełki cukrowe
    kwiatuszki

Babeczki ze śmietaną i kwiatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO
    BIałka oddzielić od żółtek.
  • 2. Ubić białka na sztywną pianę.
  • 3. Żółtka wymieszać z wodą, dodać do ubitej piany, wymieszać
  • 4. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, delikatnie wkręcić do masy żółtkowej.
  • 5. Przelać ciasto do foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą. Piec .20 minut w 180 stop.
  • 6. Krem Mocno schłodzoną kremówkę, ubić z cukrem pudrem na sztywno.
  • 7. Wystudzone babeczki ozdobić kremem śmietanowym, udekorować różowymi kwiatuszkami i srebrnymi perełkami

Komentarze

Podobne przepisy