Ananasek matita - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto :Biała ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier,żółtka i jeszcze ubijamy.Następnie dodajemy przesiane mąki ,proszek do pieczenia ,olej i ocet mieszamy i pieczemy w prostokątnej blaszce ok 20-30 min.
Masa: Ananasy osączamy i miksujemy blenderem na papkę .Z syropu ,mąki ziemniaczanej i pszennej gotujemy budyń, odstawiamy do wystygnięcia .Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń.Zmiksowane ananasy podgrzewamy i dodajemy żelatynę lub galaretki mieszamy tak długo aby się rozpuściły .Ostudzony biszkopt przekrój na 2 części na jednej posmaruj masę przykryj drugą i na wierzch wyłóż tężejącą galaretką ananasową.
Porady
Aby wyglądał bardziej smakowicie polecam odłożenie masy i na galaretce zrobić kilka kleksów.
Komentarze