Ciasto Ananasek

4.5 (188 ocen)

Szybkie, proste i tanie w przygotowaniu ciasto.

Składniki:

  • Upie biszkopt jasny z 6 - 7 jajek.

    MASA BUDYNIOWA:
    1 puszka ananasów
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy

    PIANA:
    1/2 szklanki białek (ok. z 4 jajek)
    1/2 szklanki cukru
    15 dag wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery Biszkopty

Ciasto ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA BUDYNIOWA:
    Z puszki ananasów odlać sok (uzupełniłam wodą do 1 1/2 szklanki) i na nim ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy. Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić.
  • 2. PIANA:
    Białka ubić z cukrem, dodać kokos i delikatnie wymieszać.
  • 3. PRZEŁOŻENIE PLACKA:
    Biszkopt - masa budyniowa - piana.
  • 4. Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować