ANANASEK

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto z masą budyniową z soku z ananasa i ananasem. Ciasto na biszkopcie z bezą z kokosem.Ciasto bardzo delikatne i pyszne.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopt:
    -6 jajek
    -2 łyżki wody
    -1 szklanka cukru
    -1 szklanka mąki
    -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka proszku do piecz.
    -2 łyżki oleju

    masa budyniowa:
    -1 puszka ananasów
    -3 budynie waniliowe

    beza:
    - 4 białka
    - 1 szklanka cukru
    - 150 g wiórek kokosowych

    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Beza

Ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Do białek wlać wodę i ubić, potem z cukrem. Dodawać po żółtku i dalej ubić. Stopniowo przesiewać mąki z proszkiem do jajek i lekko wymieszać.Na koniec dodać olej i lekko wymieszać.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem. Piec ok.25 min. w 175*.
  • masa 2. masa-Ananasy odsączyć z soku. Sok uzupełnić do 1 l. wodą i ugotować budynie.Troszkę przestudzić i wylać na biszkopt.
  • ananas 3. Owoce pokroić w kostkę. następnie rozrzucić na budyniu i ostudzić.
  • beza 4. beza-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Domieszać kokos i wyłożyć na budyń. Wstawić do nagrzanego piekarnika 175* i podpiec bezę na złoty kolor.
  • esy-floresy 5. Zimne ciasto polać, polewą w esy-floresy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Czekolada Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować