Amerykanki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam ich smak

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 szkl cukru
    - 5 jajek
    - 25 dag margaryny
    - 1 kg mąki
    - 2 szkl mleka
    - 4 czubate łyżeczki amoniaku

    Lukier:
    - 3 szkl cukru pudru utrzeć z 8 łyżkami wody i sokiem z 2 cytyn

Amerykanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić.
    Jajka rozkłócić z mlekiem i amoniakiem. Dodać mąkę i cukier, wlać zimną margarynę, dokładnie wymieszać.
    Nakładać na natłuszczoną blachę po czubatej łyżce ( ja użyłam łyżki od sosu) tak aby nie były zbyt blisko siebie.
    Piec w ok. 200 stopniach przez 10- 15 min

Komentarze

Podobne przepisy