Szybko go się robi,a w smaku niepowtarzalny!Fajny smak daje włoska kapusta i dodatek brokuła i pora:)
30 min
Składniki:
pół kg schabu
1 nózka z brokuła
1 por biała czesc
pół głowki włoskiej kapusty
3 marchewki
sól,pieprz
1/2 szkl.sosu sojowego(mozna pominąć)
olej do smażenia
30 minutowy a'la bigos!!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w cienkie paseczki.Przyprawiamy solą i pieprzem.
2.Zanurzamy mięsko w sosie sojowym.Podsmażamy je a gdy sie zarumieni dolewamy sos sojowy.
3.Kapustę szatkujemy,marchewki tarkujemy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy w cienkie półplasterki,a nózkę brokuła w cienkie paseczki.Dorzucamy do mięsa.Podlewamy szklanką wody.Duzimy ok.20 minut pod przykryciem.
4.Podajemy na talerze.wybornie smakuje z chlebem jak również z ziemniaczkami,szczególnie w mundurkach
Porady
Można nie dodawac sosu sojowego,tez bedzie dobre.Dodatek sosu sojowego zmienia jednak smak i daje fajny kolorek a'la bigos.
Komentarze