Zupa z ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sezonowa, szybka i smaczna

  • 40 min

Składniki:

  • 2 litry wody
    kostka rosołowa drobiowa lub warzywa
    4 świeże ziemniaki
    1 marchewka
    4-5 ogórki małosolne
    płaska łyżka mąki
    2 łyżki śmietany
    listki laurowe, sól, pieprz

Zupa z ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z kostką rosołową, dodać listek laurowy. Do wrzącej wody dodać pokrojone w kostki ziemniaki i marchewkę. Gotować ok 30 min. Dodać potarkowane na tarce jarzynowej ogórki. Gotować do miękkości warzyw. Mąkę rozprowadzić śmietaną, lekko osolić, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy