Zupa z kapustą włoską

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zachęcam do zrobienia tej zupy jest znakomita na danie jednogarnkowe a zarazem bardzo smaczna

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 50 dag. łopatki wieprzowej
    • 2 szt. pomidora
    • 20 dag pieczarek
    • ½ kg ziemniaków
    • 1 cebula
    • 2 szt. pietruszki
    • 2 szt. marchwi
    • 1 kostka rosołowa
    • Koncentrat pomidorowy
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • ¼ główki kapusty włoskiej
    • Liść laurowy
    • Ziele angielskie
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej rzepakowy

Zupa z kapustą włoską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę ,obsmażamy na oleju i doprawiamy przyprawami . Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w cząstki. Cebule kroimy drobno, przekładamy na patelnie, dodajemy marchew oraz pietruszkę, pieczarki, pomidory, kapustę drobną posiekaną, zasmażamy przez kilka minut. Ziemniaki wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy ( ja dodaje Vegetę )gotujemy. Do ziemniaków dodajemy( jak chwilę się pogotują) kostkę rosołową oraz wszystkie warzywa i mięso, gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i zaprawiamy mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy