Zupa fasolowa z włoską kapustą

  • wyświetlono: 1005 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Oryginalna, delikatna zupa. Może być odmianą od tradycyjnej fasolowej.

Składniki

1 szklanka białej fasoli
½ małej włoskiej kapusty
15 dag chudego wędzonego boczku
2 kostki rosołowe
sól, pieprz
szczypta cukru
cząber do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa fasolowa z włoską kapustą

  • 1. Fasolę moczymy przez noc, następnie gotujemy w 2 l wody. Gdy zmięknie wrzucamy pokrojoną kapustę i boczek, dodajemy kostki rosołowe i cukier. Gotujemy jeszcze około 20 minut i przyprawiamy solą, pieprzem i cząbrem. Podajemy z żytnim chlebem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakizupa fasolowazimowa zupa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa fasolowa

Dodane przez: agazlotko

Zupa fasolowa z puszki

Ekspresowa syta zupa

Zupa fasolowa z papryką

Dodane przez: kasik1p3

Zupa fasolowa z papryką

Fasolowa w trochę innym wydaniu.

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Pożywna zupa z kaszą, mięsem i...

zupa jarzynowa przecierana z dodatkiem kapusty włoskiej

Dodane przez: AnetaJ

Zupa jarzynowa przecierana z dodatkiem kapusty...

Krem z warzyw z dodatkiem przecieru...

Fasolowa z papryką

Dodane przez: Skotka

Zupa fasolowa z papryką

Ciekawy, inny smak zupy fasolowej



Zupa fasolowa z kiełbasą

Dodane przez: Martyna1991

Zupa fasolowa z kiełbasą

Bardzo szybka w przygotowaniu ,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE