Zupa z brukselki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z brukselki to jedna z ulubionych zup mojego męża. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g brukselki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    Kawałek selera
    1 średni ziemniak
    150g mięsa wieprzowego mielonego
    Śmietana 30%
    Koperek
    Sól pieprz
    Masło

Zupa z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z brukselki 1. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem zagnieść i formować kuleczki wielkości orzechów włoskich.
    Warzywa obieramy myjemy i kroimy jak kto lubi.
    W garnku rozpuścić masło dodać warzywa (marchew pietruszkę seler )i chwilę smażymy brukselkę dodajemy na końcu.
    Następnie wszystko zalać wodą dodać mięso doprawić i gotować do miękkości.
    Gdy warzywa są już miękkie dodajemy koperek oraz śmietanę jeśli trzeba doprawić. SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy