Zupa warzywna z rybnymi pulpecikami

0 (0 ocen)

Pyszna zupa warzywna z rybnymi pulpecikami.

Składniki:

  • około pół kg różnych warzyw sezonowych u mnie: marchew, seler, seler naciowy, pietruszka, cukinia, cebula, por
    4 ząbki czosnku
    5 mięsistych pomidorów lub pół szklanki przecieru pomidorowego
    3 łyżki soku z cytryny
    natka pietruszki
    2-3 łyżki masła
    ziele angielskie
    liść laurowy
    papryczka chili

    Pulpeciki rybne:
    około 25 dag mielonej ryby u mnie okoń
    2 jajka
    sól
    pieprz
    5-6 łyżek drobnej kaszki orkiszowej
    nać selera naciowego, pietruszka

    sklarowane masło do smażenia
    mąką do obtoczenia

Zupa warzywna z rybnymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Podsmażamy kilka minut na maśle. Dodajemy resztę składników.Następnie podlewamy wodą i gotujemy do miękkości około 25 minut.
  • 2. Mięso ryby mieszamy z jajkami, solą, kaszką i zieleniną. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w mące. I smażymy na rumiano z obu stron. Następnie dodajemy je do zupy. Chwilę razem podgrzewamy. Podajemy z natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy