około pół kg różnych warzyw sezonowych u mnie: marchew, seler, seler naciowy, pietruszka, cukinia, cebula, por
4 ząbki czosnku
5 mięsistych pomidorów lub pół szklanki przecieru pomidorowego
3 łyżki soku z cytryny
natka pietruszki
2-3 łyżki masła
ziele angielskie
liść laurowy
papryczka chili
Pulpeciki rybne:
około 25 dag mielonej ryby u mnie okoń
2 jajka
sól
pieprz
5-6 łyżek drobnej kaszki orkiszowej
nać selera naciowego, pietruszka
Zupa warzywna z rybnymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Podsmażamy kilka minut na maśle. Dodajemy resztę składników.Następnie podlewamy wodą i gotujemy do miękkości około 25 minut.
2.Mięso ryby mieszamy z jajkami, solą, kaszką i zieleniną. Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w mące. I smażymy na rumiano z obu stron. Następnie dodajemy je do zupy. Chwilę razem podgrzewamy. Podajemy z natką pietruszki.
Komentarze