Zupa pomidorowo – kabaczkowa z pędami bambusa i makaronem gwiazdki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy do niego cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy na małym ogniu.
2.Kabaczek kroimy w drobną kosteczkę.
3.Pomidor parzymy, obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.
4.Warzywa wrzucamy do cebulki, mieszamy i dusimy razem na małym ogniu pod przykryciem aż kabaczek będzie miękki (około 25 minut) od czasu do czasu mieszając.
5.Po tym czasie wszystko rozcieramy blenderem.
6.Dolewamy rosół, wrzucamy makaron i gotujemy na małym ogniu około 10 minut (aż makaron będzie miękki).
7.Następnie dodajemy osączone pędy bambusa, koncentrat pomidorowy, pietruszkę, lubczyk, przyprawiamy i razem gotujemy jeszcze 6 minut.
Komentarze