Zupa makaronowa ze szparagami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

Szybka zupa z tuńczykiem, makaronem i szparagami.

Składniki:

  • 40 g. pełnoziarnistego makaronu
    25 g. tuńczyka z wody (łyżka)
    200 g. szparagów konserwowych
    80 g. jogurtu naturalnego (3 łyżki)
    przyprawy: czosnek, pietruszka, koperek, curry, papryka, bazylia, oregano, majeranek, tymianek

Zupa makaronowa ze szparagami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuj w wodzie.
    Kiedy będzie dość miękki, dorzuć tuńczyka i pokrojone szparagi.
    Dodaj przyprawy według uznania - ja doprawiłam czosnkiem, pietruszką, koperkiem, curry i słodką papryką.
    Gotuj jeszcze kilkanaście minut.
    Już na talerzu dodaj do zupy jogurt zmieszany z przyprawami - ja zmieszałam jogurt z bazylią, oregano, majerankiem i tymiankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy