Zupa - krem z zielonych szparagów

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa , która zasmakuje również dzieciom .Moja Córcia upomniała się o dokładkę .

Składniki:

  • 2 l bulionu drobiowego
    2 duże pęczki zielonych szparagów
    2 marchewki
    3 ziemniaki
    1 łyżka domowej vegety
    1 łyżka suszonej bazylii

Zupa - krem z zielonych szparagów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi opłukać , pociąć na mniejsze kawałki .
    Marchew i ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę .
    W gorącym bulionie gotować warzywa ok. 30 minut do miękkości .
    W międzyczasie zupę doprawić vegetą i bazylią .
    Zupę zmiksować na gładki krem za pomocą blendera .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy