Zupa - krem z łososia i jarmużu

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla amatorów zup rybnych

Składniki:

  • 250 g łososia

    500 g jarmużu

    2 łyżki masła

    2 marchewki

    sól , pieprz

Zupa - krem z łososia i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia zalać 1,5 l wody i ugotować .

    Podczas gotowania ryby systematycznie usuwać " szumowiny " .

    Ugotowaną rybę wyciągnąć , podzielić na mniejsze kawałki , dodać z powrotem do zupy .

    Jarmuż opłukać , posiekać i przesmażyć na maśle .

    Dodać do zupy razem z obraną , opłukaną i pokrojoną w plasterki marchwią .

    Gotować ok . 30 minut .

    Doprawić solą i pieprzem .

    Zmiksować na gładki krem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy