Zupa krem z groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sam krem ma słodkawy smak,ale jest bardzo delikatny i smaczny.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego groszku
    1 kopert włoski
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 litr mleka
    sól, pieprz do smaku

Zupa krem z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek siekamy. Koper włoski czyścimy i bulwę kroimy w plastry. Cebulę, czosnek oraz plastry kopru szklimy na maśle na patelni. Do zeszklonych warzyw dodajemy groszek, wlewamy mleko i gotujemy około 10 minut. Całość miksujemy blenderem na gładki krem (można na końcu przetrzeć przez sito)
    Krem doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy