Możliwości, jakie niesie ze sobą kasza manna odkryłam dopiero niedawno :) od tego czasu często wykorzystuję ją w przyrządzaniu różnych potraw : ) Zupa jest gęsta i pożywna.
Zupa jarzynowo-grysikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kalafior podzielić na mniejsze części. Wiórki warzywne i kalafior gotować w 2 l osolonej wody.
2.Po około 30 minutach, kaszę mannę zrumienić na 3 łyżkach masła. Gdy uzyska złoty kolor połączyć ją z wywarem warzywnym. Chwilę gotować razem, następnie przyprawić pieprzem, natką pietruszki i koperkiem. Dodać 2 łyżki śmietany, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Całość gotować jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
Komentarze